Considerații generale și aspecte practice ale magiei păgâne
      Magia Păgână este o știință care studiază Universul și relațiile care se stabilesc între elementele sale constituente. Universul reprezintă un TOT al existenței, la toate nivelurile și nu doar al existenței la nivelul materiei. Această știință se folosește de metodele de studiu și de cunoaștere consacrate în alte științe, precum matematica, fizica, chimia, astronomia, etc. dar și de metode proprii.

Ritualurile Magiei Păgâne

      Cea mai cunoscută latură a acestei științe, dar și a ceea ce oamenii înțeleg prin magie în sensul general, este aceea legată de mecanismele mentalului și în special de interacțiunea acestora. Mulți oameni preferă să creadă că magia se folosește de forțe oculte, decât să înțeleagă că ea se bazează pe capacitatea mentalului de a interacționa. La fel cum orice om are mâini și picioare, de care se poate folosi pentru a merge sau pentru a face diverse lucruri, tot la fel are și un mental de care se poate folosi. De-a lungul timpului, oamenii au intuit sau chiar au observat aceste interacțiuni, dar negăsindu-le o explicație plauzibilă, le-au atribuit diverselor entități sau divinități supranaturale. De aici și până la inventarea de religii care să se inchine acestor divinități, nu a mai fost decât un simplu pas... Faptul că unii oameni au un mental dotat cu o capacitate mai mare de a interacționa decât au alții este un fapt tot atât de normal pe cât de normal este ca unii oameni să fie mai talentați, în diverse domenii, decât alții. A afirma că aceste capacități ale mentalului pot fi transmise de la un om la altul este echivalent cu a afirma că un talent al unui om poate fi transmis altui om. Mulți oameni consideră că aceste capacități de interacționare ale mentalului reprezintă un har sau sunt niște capacități paranormale, ceea ce este, în mod evident, un mod fals de a înțelege lucrurile.
      Unui om normal îi trebuiesc mulți ani de școală pentru a învăța să-și folosească mintea în mod adecvat și tot la fel îi sunt necesari mulți ani de studiu și muncă pentru a reuși sa-și folosească, în mod eficient și sub acțiunea propriei voințe, mecanismele mentalului.
Deci, ați înțeles că majoritatea acestor mecanisme se supun controlului minții, dar condiția necesară este ca mintea să înțeleagă ce face și să fie destul de antrenată pentru a putea exercita acest control!
      Practic, există și posibilitatea de a declanșa unele mecanisme în mod ritualic, adică fără un control clar al minții. În această situație, mintea nu mai joacă un rol hotărâtor în controlul mecanismelor, altfel spus, a actului magic, ea fiind folosită doar în desfășurarea ritualului. Ritualul reprezintă o înșiruire de acțiuni menite să pună în mișcare mentalul, prin intermediul inconștientului. Din acest motiv, aproape toate ritualurile par a fi lipsite de o logică clară și de multe ori chiar frizează absurdul. Sistemul propriu de reprezentare, cu ajutorul căruia este accesat inconștientul, este vinovat de acest aspect. Ca să înțelegeți mai bine, gândiți-vă la cât de bizare pot fi unele vise în care inconștientul încearcă să vă transmită ceva și în care intervine, în mod implicit, și propriul dvs. sistem de reprezentare, în care sunt stocare diverse asocieri făcute de creier. Cum fiecare om are propriul său sistem de reprezentare, în care s-au stocat diverse asocieri făcute de-a lungul timpului, rezultă că ritualurile, pentru a declanșa în mod eficient mecanismele mentalului, trebuie să fie personalizate. Prin personalizare, se înțelege realizarea ritualului într-așa fel încât să poată accesa inconștientul persoanei care-l va folosi. Tot acum ați înțeles și motivul pentru care un ritual funcționează cel mai bine doar pentru persoana pentru care este realizat. Pentru alte persoane, respectivul ritual poate funcționa mai puțin eficient sau poate să nu funcționeze deloc, acest lucru depinzând de cât de mult diferă sistemele proprii de reprezentare ale celor ce-l folosesc, față de cel al persoanei pentru care a fost realizat ritualul. În general, ritualurile de dedicare și de trasare a cercului magic, din cadrul magiei păgâne, au fost gândite astfel încât să funcționeze la un nivel mediu, pentru oricine.
      Întotdeauna acțiunea mecanismelor mentale trebuie suplinită cu un aport adecvat de energie, deoarece mentalul dă direcția acțiunii iar energia dă forța respectivei acțiuni.
      Orice act magic, realizat în mod ritualic sau sub controlul minții, va avea rezultate în funcție de cât de bine este realizat. Singurul lucru care poate limita o acțiune magică este Karma și în unele cazuri particulare, o altă acțiune magică ce acționează în respectivul context.


Pagina principala   Religia păgână    Cartea Legii    Bagheta magică    Trasarea cercului magic 

  Pentagrama şi Pentaclul   Karma   Vindecări   Spiritul   Oglinda magică 

 Aura, ce este și cum poate fi văzută   Vampiri   Consultații gratuite de magie   Amulete