Ochi



Aura, ce este ea și cum poate fi văzută
Meniu navigare site
Prima pagină a site-ului
Construirea și utilizarea unei baghete magice
Trasarea cercului magic
Oglinda magică, globul de cristal și lumânările utilizate în magie
Spiritul. Baze teoretice
Karma. Considerații generale
Aura, ce este și cum poate fi văzută
Cartea Legii, descriere și download pdf




Religia păgână sau păgânismul










      Dublul eteric este o structură energetică ce îndeplinește, în principal, rolul de canal de transmitere al informațiilor între spirit și materie, în ambele sensuri. Tot ceea ce este alcătuit din materie, obiect sau ființă, are propriul său dublu eteric, acesta luând naștere ca urmare a structurării dublurilor eterice ce aparțin particulelor elementare din care este format respectivul corp. Cei interesați să afle mai multe despre dublul eteric pot găsi informațiile necesare în Cartea Legii.

Dublul eteric

      În planul material, peste structura dublului eteric se suprapune un înveliș de energie orgonică. Aceasta este modulată de către informațiile vehiculate prin dublul eteric, iar la rândul său determină, într-o anumită măsură, parametrii energiei electrostatice aflate la exterior. Deci, în final, se va stabili o relație de determinare a acestor parametri de către informația care traversează dublul eteric. Acesta este mecanismul prin care se poate determina, prin intermediul aurei, starea de sănătate a unui organism, starea sa emoțională, dar și multe alte aspecte. Posibilitatea realizării de sisteme orgonice și radionice, derivă tot din proprietatea energiei orgonice de a fi modulată cu informație provenită din dublul eteric. Aceste sisteme pot fi folosite și în ritualuri de magie practică, dar și la ameliorarea sau chiar vindecarea unor boli, acest aspect depinzând într-o mare măsură de natura bolii.
      Dublul eteric și energia orgonică nu pot fi văzute, dar așa cum am spus deja, ele își reflectă informațiile, într-o anumită măsură, în parametrii energiei electrostatice aflate în învelișul exterior. Energia electrostatică produce prin ionizare un efect de luminescență, numit efect Corona. Această luminescență este denumită în mod generic aură sau aură energetică.

Structura retinei

      Să determinăm acum în ce mod poate percepe ochiul această luminescență de intensitate mică a aurei. În retină există două tipuri de receptori optici specializați:

      - Celulele cu conuri. Acestea se găsesc (aproximativ 7 milioane într-o retină normală) predominant în pata galbenă (macula lutea) și constituie, în exclusivitate, foveea centralis, adică zona cu acuitate vizuală maximă. Aceste celule au un rol important în vederea diurnă, în perceperea formelor și a culorilor. Iodopsina este pigmentul fotosensibil al acestor celule.

      - Celulele cu bastonașe. Sunt mai numeroase decât celulele cu conuri (
aproximativ 130 milioane într-o retină normală) și se găsesc mai mult la periferia retinei, în pata galbenă găsindu-se mai puține și lipsind total din foveea centralis. Rodopsina este pigmentul fotosensibil al acestor celule care au un rol important în vederea nocturnă, fiind specializate în perceperea luminii cu intensitate slabă.

      Persoanele care au o retină în componența căreia se găsesc un număr mai mare ce celule cu bastonașe sau acestea sunt mai sensibile și poate au și o altă distribuție pe zone, pot sesiza luminescența și eventual amprentele specifice aurei. Aceste amprente sunt determinate de informațiile ce tranzitează prin dublul eteric. Diverselor tipuri de informații le corespund amprente specifice. Puține amprente sunt relativ statice, majoritatea sunt dinamice iar acest dinamism este determinat de dinamicitatea informațiilor. Persoanele care au o astfel de retină pot vedea și ceea ce mai există în jurul nostru și nu poate fi văzut în mod normal, adică energii orgonice libere sau asociate, entități spirituale care au reușit să-și asocieze unui dublu eteric secundar, pentru a putea să se manifeste în planul material, dar și multe alte lucruri.

Fotografia Kirlian

      Metoda de fotografiere  Kirlian sau ”efectul” Kirlian, a fost descoperit în mod întâmplător în anul 1939 de către soții Kirlian. Această metodă constă în înregistrarea pe o placă fotografică sensibilă a unui obiect situat într-un câmp electric de înaltă tensiune și frecvență.

Fotografie Kirlian

      Practic, prin această metodă, se intensifică în mod artificial luminescența produsă prin efectul Corona, până peste pragul de intensitate luminoasă necesar impresionării plăcii fotografice. Această metodă facilitează o determinare mai mult cantitativă decât calitativă, deoarece prin intensificarea artificială a ionizării este distorsionat într-o măsură destul de mare aspectul aurei. Amprentele aurei nu se mai observă în fotografiile realizate prin această metodă, dar se distige ușor atât aura primară cât și cea secundară, corespunzătoare dublului eteric primar și secundar.